2 april 2022
14:00

Djurgårdens IF Damj

Referat: IFK Aspudden-Tellus - Djurgårdens IF Damj

Träningsmatch mot Aspudden Tellus damlag i division 3 med uttalad målsättning att gå upp i tvåan. Matchen öppnar mycket bra från båda lagen. Vi spelar oss fram med ett rörligt passningsspel på marken och inte mindre än fyra gånger spelar vi oss fria med målvakten den inledande kvarten. Tyvärr får vi inte till avsluten. Aspudden Tellus hotar i sin tur med snabba omställningar och kvicka hungriga forwards. Deras försvarsspel blir också allt bättre och gör det riktigt svårt för oss att spela oss igenom. Efter cirka 20 minuters spel gör motståndarna 1-0 efter en snabb omställning där deras forward på vänsterkanten hittar en medspelare som sprungit sig fri framför mål och slår in bollen. Målet ger våra motståndare härlig energi och de vågar spela ut i sitt anfallsspel. De för spelet och får till många fina anfallskombinationer och skapar flera målchanser. Vi trycks tillbaka rejält och får jobba hårt med att försvara oss. Det gör vi bra men tappar helt mönstret och rörligheten i vårt anfallsspel och motståndarna vinner lite för enkelt tillbaka bollen. Vi orkar inte ta löpningarna, tappar självförtroendet och hittar inte tillbaka in i matchen. Matchen ser ändå ut att gå till pausvila 1-0, men precis före paus gör Aspudden Tellus 2-0. Målet påminner om det första men denna gång från högerkanten. Ridå ner och det är ett stukat blårandiga (för dagen i rödblårandigt bortaställ) som går in i omklädningsrummet för att hitta nya krafter inför andra halvlek. Det ser lite bättre ut igen i inledningen av andra men dagens motståndare har en härlig inställning och en starkare laganda där de jobbar för varandra hela matchen och visar prov på jävlar anamma i varje aktion. 20 minuter in i andra utökar de också sin ledning två gånger om i situationer där vi tvekar och är passiva. Vi åker återigen på förlust i en match där vi aldrig riktigt får ordning på spelet efter att ha hamnat i underläge. Vi jobbar vidare med att hitta nycklarna som hjälper oss att hitta tillbaka in i just de matcherna. Två viktiga framgångsfaktorer är alltid att jobba hårdare än motståndarna och vinna matcherna i matchen. Det visade våra motståndare prov på idag. Stort tack till Aspudden Tellus trevliga spelare och ledare för en bra match och stort lycka till i år!